Bilişim Vadisi (Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi), 16.08.2012 yılında 2.847.968,66m²’lik bir alana kurulmuştur. Paydaşları;  TÜBİTAK, Gebze Teknik Üniversitesi,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, Türk Standartları Enstitüsü, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası ve TOSB’dur.

Bilişim Vadisi,  Silikon Vadisi Modeli örnek alınarak kurulmuş, başta Bilgi ve Bilişim Teknolojileri olmak üzere, Elektrik – Elektronik, Telekomünikasyon, Yazılım ve Robotik vb. sektörlerden Ar-Ge yapan tüm firmalara ev sahipliği yapmaya hazırdır.

Bilişim Vadisi, 10.000m²’lik Türkiye’nin en büyük Kuluçka Merkezi ve BV İnkübatör programı ile girişimcilere fikirlerini geliştirebilecekleri uygun ofis ortamı oluşturacaktır. Girişimcilere burada, projeleri ile ilgili mentörlük ve danışmanlık desteği, fon kaynaklarına erişim hususunda destek olma, gerekli eğitimlerim verilmesi gibi konularda destek olunacaktır.